Korte Puppy Cursus

Samen op ontdekkingsreis.....

Over de puppy cursus

Tijdens de puppycursus leer je niet alleen basiscommando’s waarmee je je pup kunt trainen, je leert ook heel veel over je eigen houding en gedrag en het effect dat je daarmee hebt op je pup.

Daarnaast is het belangrijk dat je jouw pup een goede socialisatie geeft. Dit is misschien nog wel belangrijker dan het trainen van de commando’s. Socialisatie kan je namelijk maar één keer doen, commando’s kan je een heel leven lang aanleren.

Bovendien mag je als cursist altijd bellen, appen of mailen als je thuis tegen iets aan loopt! En dat is fijn want z’n nieuwe pup in huis levert vrijwel altijd een hoop vragen en onzekerheden op!

De korte puppycursus bestaat uit 5 praktijklessen.

Deze puppycursus is uitsluitend voor pups van 8 tot 16 weken. Dit omdat deze cursus vooral is ingericht op de socialisatie van je pup en de moeilijkheden die je als eigenaar kan ervaren bij een jonge pup.

De eerste les is een privéles. Graag wil ik uitgebreid kennismaken met jou en de pup! Je kunt al je vragen stellen en we beginnen met wat oefeningen.

Er komen in de lessen diverse zaken aan bod, zoals;

  • Omgaan met andere honden;
  • Omgaan met de wereld
  • Focus & Aandacht voor de baas;
  • Wandelen & Hierkomen.

Krijg je binnenkort een pup dan mag je altijd vrijblijvend met een les mee komen kijken! Ook is er een mogelijkheid om een pre-puppyconsult te doen. Hierbij kan ik adviezen geven over raskeuze, opvoeding etc. nog voor de pup in huis is, cq. is aangeschaft!

Omdat we in kleine groepjes trainen kan jouw pup in 5 lessen al heel veel leren en is dan klaar voor de basiscursus om de gehoorzaamheidsoefeningen (verder) te leren.

Is je pup ouder dan 12 weken kan je meedoen met de basiscursus. Hierbij staat de basisgehoorzaamheid en het opvoeden tot een sociale huishond meer centraal.

 Kosten korte Puppy Cursus:

€75,- per combinatie hond/geleider.

De puppycursus vindt plaats op zondagochtend aan de Ellerslenkweg in Biddinghuizen, maar kan ook individueel plaatsvinden in Biddinghuizen, Dronten, Nunspeet of Harderwijk etc.

 

Over de Basis Cursus (vervolg na de puppy cursus)

Tijdens de basis cursus leer je jouw hond de basisgehoorzaamheid en leer jij als geleider hoe je het beste om kunt gaan met moeilijke situaties. Bovendien krijg je allerlei tips en trucs mee om van je hond een sociale stabiele viervoeter te maken!

In combinatie met leuke oefeningen, spelletjes en gehoorzaamheidstraining afgewisseld met theorie wordt er gewerkt aan de basisgehoorzaamheid maar vooral ook aan de band en relatie tussen jou en je hond!

Omdat honden al zoveel indrukken te verwerken krijgen werken we tijdens de jonge hondencursus maar met maximaal 6 honden in 1 groep. Zo hebben de honden de ruimte die ze soms nodig hebben en is er meer ruimte voor persoonlijke aandacht. Bovendien wordt er na de les niet standaard gespeeld maar wordt er bij sommige lessen bewust gekeken naar de juiste vorm van spel!

Deze cursus is ook heel geschikt voor puppy’s, herplaatsers of honden waar je op volwassen leeftijd ook nog wat mee wilt gaan doen!

Heb je met jouw hond ergens anders puppycursus gedaan of geen puppycursus gedaan? Geen probleem! Dan plannen we gewoon voordat de cursus begint een privé kennismakingsles in. Deze les krijgt je kosteloos als je vervolgens de jonge hondencursus of privelessen gaat volgen.