Over Hond-en-Begeleiding

Uw trainer: Sjoukje Weenink

Verbinding maken tussen mens en hond, dat staat bij hond en begeleiding centraal.

Of het nu gaat om gedragstherapie of trainingen, ik help u om beter samen te leren werken met uw hond op basis van respect en vertrouwen. U leert signalen beter te herkennen en daardoor uw hond beter te begrijpen – en hiernaar te handelen.

Werkwijze:

Tijdens trainingen vertellen we de hond vooral wat we wel van hem verwachten en we leggen niet de nadruk op wat hij niet mag.

Tegenwoordig trainen we honden met respect voor het wezen hond, de basis hiervan is wetenschappelijk bewezen het meest effectief te zijn:
“Gewenst gedrag wordt beloond, ongewenst bedrag wordt niet beloond.”
Hierdoor zal de hond snel leren en het gewenste gedrag laten zien boven het ongewenste gedrag. Het ongewenste gedrag wordt niet meer beloond en levert de hond dus ook niets meer op.

U als (ge)leider van uw hond:

Een hond heeft behoefte aan leiding van u als baas. Dit is nodig omdat uw hond niet altijd kan bepalen wat goed voor hem is, maar ook is het fijner voor uw samenwerking als uw hond graag luistert en de dingen die gevraagd worden met plezier doet, in plaats van dat het moet! een wezenlijk verschil voor de hond.

Met het geven van inzicht in hondengedrag bij de baasjes, leiderschap en duidelijkheid naar de hond, wordt er rust en veiligheid voor u en uw hond gecreeërd.

Over Mij:

Jarenlang heb ik samen met mijn man een praktijk voor natuurgeneeswijzen gehad. Ik heb geleerd dat ieder mens zijn eigen verhaal heeft. Wat we mee maken in het leven speelt door in alle relaties die wij hebben, dus ook in de relatie met ons huisdier. Hieraan wil ik uiteraard niet voorbijgaan.

CV

Bij de Martin Gaus Academie in Lelystad heb ik de onderstaande module’s van de opleiding tot kynologisch gedragstherapeut gevolgd:
Module 1: Psychologie van de mens;
Module 2: Biologische basiskennis;
Module 3: Gedragsleer;
Module 4: Trainingstechnieken;
Module 5: Ras en Gedrag;
Module 6: Diagnostiek en Gedragstesten;
Module 7: Therapiemethoden, Ethiek en Wetenschap;
Module 8: Communicatie;
Module 9: Marketing, Algemene Bedrijfsvoering en Wet en Recht.

Kynologisch Instructeur I, II en III.

Verder heb ik de volgende seminars/lezingen bezocht:

Herkennen van fysiek ongemak bij (probleem)gedrag door Marlies van Dijk, osteopaat;

Epilepsie: bewegingsstoornis of probleemgedrag met Dr. Paul Mandigers, veterinair neuroloog & Internist gezelschapsdieren.

Balans en Coordinatie door Sam Turner.

Vechtende honden uit elkaar halen, en dan?

Socialisatie van pups door Marcel Nijland.

Honden trainen voor professionals (Tinley Academie)

Basiskennis kattengedrag (Tinley Academie)

Neuswerk voor honden 1 (Tinley Academie)